Oostende reageert op faillissement: 'Geen mirakeloplossing gevonden'

Oostende reageert op faillissement: 'Geen mirakeloplossing gevonden'

16 mei - 18:48
28

KV Oostende heeft zelf bevestigt dat de club zal ophouden te bestaan als profclub. De club, die momenteel op het tweede niveau van België actief is, bracht dit treurige bericht donderdag naar buiten. Na maanden van onzekerheid en strijd tegen financiële problemen, blijkt het nu onmogelijk om de situatie nog te redden. 

Bewindvoerder Werner Van Oysterwyck bevestigde dat er geen sluitende begroting kan worden ingeleverd bij de Belgische licentiecommissie. Een overname door Apex Capital, die de club had kunnen redden, is mislukt omdat de huidige grootaandeelhouder, Paul Conway, niet akkoord ging met het voorstel. "Zonder licentie zakken we naar de tweede Amateurklasse, maar daar kunnen wij de grote schuldenlast niet aflossen," zei Van Oysterwyck.

Hij voegde eraan toe dat hij op 3 juni het faillissement van KV Oostende zal aanvragen. "Dit is een zwarte dag in mijn carrière als bewindvoerder. Ik hoop op zijn minst dat KVO op één of andere manier een doorstart kan maken. Een stad als Oostende kan toch niet zonder voetbalclub op niveau blijven."

"Als er geen overname komt, is er geen licentie en zak je naar de amateurklasse. Met deze schuldenberg kan een faillissement dan niet worden afgewend," benadrukte Van Oysterwyck. Het faillissement betekent ook dat dertig werknemers hun baan zullen verliezen en dat alle spelers transfervrij zijn. "Ik hoopte uit de grond van mijn hart om deze opdracht tot een goed einde te brengen," zei de bewindvoerder. Dit betekent het einde van een tijdperk voor KV Oostende en laat de toekomst van voetbal in de stad onzeker.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.