Nakend faillissement KV Oostende: Wat met de tribune van Marc Coucke?

Nakend faillissement KV Oostende: Wat met de tribune van Marc Coucke?

16 mei - 18:14
6

Met het nakende faillissement van KV Oostende rijst de prangende vraag: wat gebeurt er met het stadion? Een cruciaal deel van het stadioncomplex, de hoofdtribune, behoort toe aan voormalig voorzitter Marc Coucke (ondertussen eigenaar RSC Anderlecht). 

Jaarlijks betaalt de club een aanzienlijke som van 800.000 euro aan Coucke's bedrijf. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op donderdag. Echter, met de financiële crisis bood Anderlecht's huidige eigenaar aan om de huurprijs drastisch te verlagen. Bovendien staat de tribune te koop voor geïnteresseerde kopers. 

Maar wat nu? Als de club degradeert naar amateurniveau, zou volgens de erfpachtregeling het stadion mogelijk overgaan naar de stad. Schrijft Het Laatste Nieuwe. ‘Maar bij een faillissement van KVO blijft de situatie onduidelijk.’ 

De toekomst van het stadion van KV Oostende, met name de hoofdtribune, blijft onzeker. Met de club in financiële moeilijkheden bood Anderlecht's eigenaar aan om de huurprijs te verlagen, maar de vraag blijft of dit voldoende zal zijn om het stadion te behouden. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.