Muja over abrupt vertrek bij Antwerp: 'Het was niet mijn keuze om te gaan'

Muja over abrupt vertrek bij Antwerp: 'Het was niet mijn keuze om te gaan'

16 mei - 17:59
2

Arbnor Muja heeft zijn stilzwijgen doorbroken en vertelt openhartig over zijn onverwachte vertrek bij Antwerp. "Ook voor mij kwam die transfer als een verrassing," vertelt Muja vanuit Turkije, geciteerd door Het Belang van Limburg.

"Het was niet mijn keuze om weg te gaan. Antwerpen was mijn tweede thuis geworden”, klinkt het verder. Hij voelde zich naar eigen zeggen goed en speelde dolgraag voor Antwerp. “Jammer genoeg gaf de club mij eind januari te kennen dat de liefde niet meer wederzijds was."

De Kosovaarse Albanees speelde op 8 februari nog in de halve finale van de Belgische beker tegen KV Oostende, maar werd na 64 minuten gewisseld. Niemand vermoedde dat dit zijn laatste wedstrijd voor Antwerp zou zijn. De volgende dag kondigde de Turkse eersteklasser Samsunspor aan dat ze Muja hadden overgenomen. 

"Ik begreep de beslissing van de club niet helemaal”, getuigt de aanvaller. “Maar zo werkt de voetbalwereld nu eenmaal, zeker? Je situatie kan van de ene dag op de andere veranderen. Daar moet je tegen kunnen. Ik mis de club, de fans en de stad."