“Gemis bij Anderlecht is groter dan het gemis van Thiago"

Anderlecht - Club Brugge: “Gemis bij Anderlecht is groter dan gemis van Thiago"

16 mei om 17:16

Met nog twee speelronden te gaan, strijden drie ploegen om de Belgische landstitel: RSC Anderlecht, Club Brugge en Union Saint-Gilloise. Aanstaande zondag reist Union af naar Cercle Brugge, terwijl Anderlecht Club Brugge ontvangt.  

De spanning stijgt, vooral nu beide teams hun kaarten op tafel moeten leggen in deze beslissende fase van de competitie. Een groot gespreksonderwerp in de aanloop naar deze topper is het gemis van belangrijke spelers. De afwezigheid van Igor Thiago door een knieblessure is een harde klap voor Club Brugge. 

Thiago, die dit seizoen een cruciale rol heeft gespeeld met zijn doelpunten en assists, zal niet meer in actie komen dit seizoen. Zijn afwezigheid vermindert de aanvalskracht van Club Brugge, en zijn vervanging zal een grote verantwoordelijkheid dragen om het gemis op te vangen.

Toch zijn experts van mening dat het gemis van Thomas Delaney een nog grotere impact zal hebben op het spel. Jean-François Remy van VOOSport stelt: "De afwezigheid van Delaney is een groter probleem dan die van Thiago." Het panel stelt dat Delaney, een sleutelspeler op het middenveld van Club Brugge, zorgt voor stabiliteit en creativiteit. Guillaume Raedts, Anderlecht-expert, sluit zich hierbij aan en benadrukt dat Delaney's strategische rol moeilijk te vervangen is.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.