OFFICIEEL: 'KDD-sensatie' Suray (ex-Anderlecht) vertrekt richting Eredivisie

OFFICIEEL: 'KDD-sensatie' Suray (ex-Anderlecht) vertrekt richting Eredivisie

16 mei - 16:40
1

Mathis Suray maakt komende zomer de overstap van FC Dordecht naar Go Ahead Eagles. Dat maakt de club uit Deventer donderdag bekend via de officiële kanalen. De middenvelder tekent een contract tot medio 2027, met de optie tot nog een jaar.

"Eén van de redenen om voor Go Ahead Eagles te kiezen is vanwege de ambiance en de atmosfeer in het stadion. Dat wil je meemaken als je thuiswedstrijden speelt", vertelt Suray op de website van The Eagles. "Ik wil graag de stap naar de Eredivisie maken. Het vertrouwen dat ik van de directie en coach René Hake kreeg tijdens onze gesprekken deed me gelijk goed. Ze hebben mij duidelijk laten zien wat ze van me willen en hebben er veel moeite in gestoken om dit te realiseren."

Ook technisch directeur Paul Bosvelt is verheugd met de komst van Suray en weet precies wat ze in Deventer in huis halen. "Mathis heeft zich enorm in de etalage gezet dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie en we waren er als club snel bij met onze interesse. Mathis is een professionele en gedreven speler met de bereidheid om afstanden op het veld te overbruggen. Daarnaast heeft hij zowel voetballend als scorend vermogen."

Suray komt uit de jeugd van RSC Anderlecht en maakte in 2020 de overstap naar Dordrecht, waar hij dit seizoen in 41 duels veertien keer het net wist te vinden. Ook gaf hij zeven assists. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.