Allegri weg bij Juventus, Motta moet komen

'Allegri vertrekt definitief bij Juventus: gewenste opvolger reageert snel op bod'

16 mei om 16:04

Juventus gaat spoedig afscheid nemen van Massimiliano Allegri. De Italiaanse topclub heeft zelfs al een vervanger op het oog, melden Italiaanse media en Fabrizio Romano.

Volgens Romano is het niet de vraag of maar wanneer Juve en Allegri uit elkaar gaan, per direct of aan het einde van het seizoen. De Oude Dame speelt nog tegen Bologna en Monza. Het is de vraag of Allegri die duels nog op de bank zit. Zijn opmerkelijke aanvaring met een Italiaanse journalist is ook bij de clubleiding verkeerd gevallen, weten Italiaanse media.

Het lijstje met opvolgers ligt al klaar in Turijn. Thiago Motta is de absolute droomkandidaat. Hij maakt dit seizoen grote indruk met Bologna. 'Hij is op dit moment de prioriteit van Juventus', schrijft de transferexpert op X. De oud-speler van FC Barcelona, Internazionale en PSG weet zelfs al dat hij voor drie jaar kan tekenen, tot medio 2027. 'Motta laat snel weten wat hij van het aanbod vindt', klinkt het.

Bologna maakt dit seizoen furore, met de Italiaan aan het roer. De ploeg met Joshua Zirkzee en Alexis Saelemaekers in de gelederen staat momenteel knap derde in de Serie A en heeft evenveel punten als Juventus. Bologna schrijft daardoor geschiedenis. Het wordt voor het eerst sinds 1964 dat de ploeg Champions League gaat spelen, en voor het eerst sinds 2002 dat Bologna überhaupt Europa in gaat. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!