Chiellini adviseert AC Milan over Zirkzee (ex-Anderlecht)

Chiellini adviseert AC Milan over Zirkzee (ex-RSCA), 'Zou hem nemen'

16 mei om 14:53

Joshua Zirkzee, de voormalige spits van RSC Anderlecht, is de ideale vervanger van Olivier Giroud bij AC Milan. Dat betoogt Giorgio Chiellini. De voormalig Italiaanse topverdediger is onder de indruk van de Nederlandse spits, die nadrukkelijk in verband wordt gebracht met een overstap naar San Siro.

Chiellini adviseert AC Milan om Zirkzee aan te trekken, nu Giroud officieel is vertrokken naar Los Angeles FC. "Ik zou hem nemen als ik Milan was", zegt het Juventus-icoon tegen La Gazzetta dello Sport. "Hij was de spits die het het best heeft gedaan in Italië dit seizoen en ik weet dat mensen van hem houden. Ik was al onder de indruk van hem toen hij bij Parma speelde. Je kon aan zijn doelgerichtheid al zien dat hij goed was."

Zirkzee heeft een groot aandeel in het succes van Bologna, dat zich voor het eerst in de clubhistorie plaatste voor de Champions League. Met elf goals en vijf assists in 34 Serie A-duels speelde de spits zich in de kijker. Hij geniet naar verluidt interesse van Milan, Internazionale, Arsenal en Aston Villa. Calciomercato claimt woensdag dat hij voor veertig miljoen euro is op te pikken. Die transferclausule zou geldig zijn voor alle clubs, en niet alleen voor voormalig werkgever Bayern München.

Voor de 22-jarige Zirkzee dreigt het seizoen wel in mineur te eindigen. Hij heeft een hamstringblessure opgelopen, waardoor ook zijn mogelijke deelname aan het EK op de tocht staat. Bondscoach Ronald Koeman maakt woensdag zijn voorselectie bekend.