Nice loopt Champions League mis, primeur voor revelatie Brest en Bizot

Nice loopt Champions League mis, primeur voor revelatie Brest en Bizot

16 mei - 08:11

OGC Nice heeft woensdagavond de laatste kans op Champions League-voetbal verspeeld tegen Paris Saint-Germain. De ploeg van trainer en Ajax-target Francesco Farioli verloor in eigen huis met 1-2. Daardoor speelt Stade Brest volgend seizoen minimaal voorrondes in het miljardenbal.

Nice moest de thuiswedstrijd tegen PSG winnen om de hoop op Champions League-voetbal levend te houden, maar het verloor van de kampioen. Bradley Barcola en Yoram Zague zetten PSG al snel op een 0-2 voorsprong. Mohamed-Ali Cho deed na een half uur wat terug, maar het bleek niet genoeg.

Door de verliespartij van Nice is Stade Brest verzekerd van minimaal de vierde plek in Ligue 1, wat recht geeft op voorronde Champions League. De ploeg van doelman Marco Bizot (ex-KRC Genk) kan op de laatste speeldag zelfs nog derde worden, wat directe plaatsing zou betekenen. Stade Brest zal haar Europese thuiswedstrijden niet in het eigen stadion spelen. Dat heeft de UEFA vanwege de veiligheid verboden. Het wordt de eerste keer dat Brest actief is in Europa.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.