Club Brugge flop van vier miljoen euro probeert het nu als YouTuber

Club Brugge flop van vier miljoen euro probeert het nu als YouTuber

15 mei - 22:25
5

Doet de naam van Owen Otasowie nog een belletje rinkelen? Club Brugge betaalde ooit vier miljoen euro voor de speler, maar had amper of geen plezier aan hem. Nu duikt Otasowie na maanden van afwezigheid weer online op. Otasowie probeert het nu waar te maken op YouTube.

Otasowie zag het levenslicht in New York, maar verhuisde al snel naar Engeland. Via onder meer Ipswich Town en West Ham kwam hij in de jeugdopleiding van Wolverhampton Wanderers terecht. Bij de Wolves maakte hij ook zijn debuut bij de A-ploeg. In totaal speelde hij zes keer in de Premier League.

In augustus van 2022 haalde Club Brugge Otasowie naar ons land. Blauw-Zwart betaalde destijds vier miljoen euro aan Wolves om Otasowie over te nemen. Hij tekende destijds in het Jan Breydelstadion een contract tot 2025, maar spelen deed hij amper in het blauw en zwart. Vier keer kwam Otasowie in actie voor Club NXT en slechts twee keer voor de A-ploeg.

Van de loonlijst geschrapt
Plots was Otasowie verdwenen uit Brugge. Naar waar was destijds de vraag. Omdat hij geen teken van leven gaf, schrapte Club Brugge de speler in november 2022 al van de loonlijst.

Nu hebben we Otasowie weer gevonden. VoetbalPrimeur.be zag dat hij woensdag zijn eerste video op YouTube heeft gezet onder de naam Les CSO. In zijn eerste video praat Otasowie onder meer over zijn Porsche.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.