Strijken Kompany en Burnley over een hart? 'Spits wil terugkeren naar oude liefde'

Strijken Kompany en Burnley over een hart? 'Spits wil terugkeren naar oude liefde'

15 mei - 21:00

Wout Weghorst is nog altijd erg duidelijk over zijn toekomst: hij wil volgend jaar voor FC Twente spelen. De Nederlanders willen dit ook en zaakwaarnemer Simon Cziommer geeft tegenover Voetbal International een update over de gesprekken.

Volgens de agent van Weghorst zijn de wensen vanuit Twente en Weghorst duidelijk. "Ontzettend veel doelen die hij zeven, acht jaar geleden heeft gesteld, zijn bereikt. Een overgebleven doel is om nog eens in het rood van FC Twente te spelen. Hij vindt het een fantastische club, net als ik trouwens. Ik heb ervoor mogen spelen, Twente is mijn thuis. Zo voelt het ook voor Wout, die er vroeger als supporter op de tribune stond."

Zijn huidige club Burnley is op dit moment de onzekere factor voor een mogelijke stap van Weghorst. De spits heeft nog een contract voor één jaar bij de club van Vincent Kompany en dus heeft Cziommer er vertrouwen in dat een deal met Twente kan slagen. "De vraag is welke plannen Burnley heeft. Ik kan me niet voorstellen dat ze hem een jaar lang willen behouden en vervolgens transfervrij de deur uit laten gaan. Maar dat zeg ik zonder met de club te hebben gesproken. Volgende week vlieg ik richting Burnley, dan zal ik met de voorzitter en eigenaar bespreken wat de bedoeling is."

Cziommer weet ook nog niet wat Twente over heeft voor de komst van Weghorst, want er zal wel een transfersom op tafel moeten komen. "Ik weet nog niet wat er precies mogelijk is van de kant van Twente. De eerstvolgende stap is dat we weten wat Burnley wil. Er stond een bedrag in, en dat staat er nog steeds. Het zal fluctueren richting augustus. We gaan kijken hoe we het best op de huidige situatie kunnen inspelen."

Weghorst speelt op dit moment nog op huurbasis voor het Duitse TSG Hoffenheim.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.