Met of zonder Skov Olsen op Anderlecht? Na twintig minuten zat hij piepedood

Met of zonder Skov Olsen op Anderlecht? "Na twintig minuten zat hij piepedood"

15 mei - 18:32
13

Het resultaat van RSC Anderlecht - Club Brugge zal de titelstrijd bepalen, zoveel is zeker. Als de bezoekers in pole positie aan de slotspeeldag willen beginnen, volstaat enkel een overwinning. De hamvraag voor Nicky Hayen lijkt: met of zonder Andreas Skov Olsen aan de aftrap? Een rondvraag bij enkele coryfeeën van Club levert verdeelde meningen op. 

Het enigma Skov Olsen is de voorbije weken weer wat groter geworden. Voor de terugwedstrijd tegen Fiorentina moest de Deen plots verstek geven. Tegen Union Saint-Gilloise startte hij vervolgens op de bank, maar zijn invalbeurt bij de rust sloeg gensters. Met twee doelpunten hielp Skov Olsen zijn ploeg eigenhandig aan een 2-2-gelijkspel. Zo'n klassespeler wil je in de kraker tegen Anderlecht van bij het eerste fluitsignaal gebruiken, niet?

Vital Borkelmans is het daar niet mee eens. In de match tegen Union viel hem ook iets anders op. "Na 20 minuten was hij piepedood. Ik heb dat nog nooit gezien. En je mag dan nog sukkelen met blessures", geeft Brommerke zijn mening bij Het Laatste Nieuws. Volgens hem zit het niet goed tussen de oren. "Hij denkt aan zijn transfer en het EK, maar je moet daar helemaal niet aan denken. Ik heb me daar enorm aan geërgerd." Het advies van Borkelmans is dan ook om te starten met Michal Skoras op rechts en Antonio Nusa op links.

Als het van Philippe Vande Walle afhangt, mag Skov Olsen zich wél aan een basisplaats verwacht. "Ik zou op rechts met Skov Olsen beginnen, die naar binnen kan komen op zijn linkervoet. Hetzelfde geldt voor Skoras aan de overkant" In Nusa ziet hij meer een invaller. Ook Hugo Broos geeft de Deen een kans. "Achter de naam van Skov Olsen moet je alvast geen vraagteken zetten - zeker niet tegen Anderlecht. Hij maakt altijd zijn goals. Ook al is zijn lichaamstaal niet goed, en heb je vaak het idee dat het hem niet interesseert, toch scoort hij veel belangrijke goals." De Afrika-Cup-winnaar denkt dat Anderlecht nu al schrik heeft van Skov Olsen. Aan de overzijde zou hij dan Skoras neerpoten.