Hoe Riemer zich voorbereidt op Club Brugge-Anderlecht: ‘Wel zeventien uur’

Hoe Riemer zich voorbereidt op Club Brugge-Anderlecht: ‘Wel zeventien uur’

15 mei - 11:57
7

Met de aanstaande confrontatie tegen Club Brugge in het vooruitzicht, onthult Het Belang van Limburg hoe RSC Anderlecht-coach Brian Riemer zich voorbereidt op topwedstrijden. Een aantal strategieën van de Anderlecht-coach op een rijtje.  

Riemer, die voor het eerst in zeven jaar Anderlecht naar de titel kan leiden, houdt zich vast aan een reeks persoonlijke rituelen en strategieën om zijn team klaar te stomen voor het cruciale duel. Eén tactiek is om herinneringen aan eerdere intense wedstrijden te koesteren, waaronder promotiewedstrijden met Brentford op Wembley, om de huidige druk te relativeren. Dat schrijft de krant op woensdag.

Om de spelers fris en gemotiveerd te houden, schuwt Riemer niet om hen af en toe volledige vrije dagen te geven, geïnspireerd door de aanpak van succesvolle managers zoals Pep Guardiola. Terwijl zijn spelers genieten van hun rust, dompelt Riemer zichzelf onder in lange werkdagen van tot wel zeventien uur, waarin hij intensieve vergaderingen houdt en voetbalwedstrijden analyseert. 

Bovendien deelt Riemer zijn liefde voor koken en wijn, waarbij hij ontspanning vindt in het bereiden van gezonde maaltijden en het genieten van een uitgebreide wijnverzameling. Zelfs tijdens zijn zeldzame momenten van ontspanning blijft hij geïntrigeerd door management- en psychologiepodcasts.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.