Denkey dankbaar richting Amoura en El Khannouss

Denkey dankbaar richting Amoura en El Khannouss: “Ze hebben me gepusht”

14 mei om 15:28

Kévin Denkey, de spits van Cercle Brugge, heeft dit seizoen de Ebbenhouten Schoen gewonnen. Denkey is in de 33e editie verkozen als beste speler met Afrikaanse afkomst. De Togolees werd verkozen boven de andere genomineerden Mohamed Amoura (Union SG), Bilal El Khannouss (KRC Genk), Mandela Keita (Royal Antwerp FC) en Aboubakary Koita (STVV).

Denkey heeft er dit seizoen al 27 inliggen in de Jupiler Pro League, de spits reageerde erg content na het ontvangen van de prijs. “Het is een privilege om geëerd en beloond te worden. Dit betekent veel voor mij, zeker als je ziet welke andere spelers genomineerd waren. Ze hebben me heel het seizoen gepusht en ik moet hen ook bedanken. Het is ook dankzij hen dat ik dit seizoen zo goed gepresteerd heb”, citeert Het Nieuwsblad Denkey.

Denkey geeft aan dat hij eigenlijk nog meer doelpunten had kunnen maken in de Jupiler Pro League. “Ik ben streng voor mezelf. Ik vergeet ook de coach niet die me meteen vertrouwd heeft toen hij de ploeg overnam op een moment dat ik niet veel speelde. Ik heb gewerkt en vooruitgang geboekt. Ik bedank de coach en mijn teamgenoten, want zonder hen ben ik niets”, besluit de topschutter van Cercle Brugge.