Alderweireld over kans op Europees voetbal van Royal Antwerp FC

Alderweireld over kans op Europees voetbal: “Moeilijk, ga ik niet over liegen”

13 mei om 22:22

Toby Alderweireld, de kapitein van Royal Antwerp FC, blikt vooruit op de nabije toekomst van The Great Old. In de laatste speelronde ging Antwerp met 1-2 onderuit op De Bosuil tegen Cercle Brugge. De kans op Europees voetbal is erg klein voor Antwerp, weet ook Alderweireld.

Europees voetbal is nog haalbaar voor Antwerp wanneer de ploeg 6 op 6 haalt en Genk geen punten meer pakt. Alderweireld wordt gevraagd of er nog geloof is bij Antwerp. “We moeten erin geloven, we moeten alles geven. Maar we weten dat het heel moeilijk is, daar ga ik niet over liegen. Maar zo lang het nog kan moeten we er vol voor gaan”, deelt Alderweireld aan Het Laatste Nieuws.

Tot slot wordt Alderweireld gevraagd over het herstructureren dat er aan zit te komen bij Antwerp voor volgend seizoen. “Een club die in opbouw is, maakt altijd van die fases door. Ik ga ook zien wat er gebeurt. Ik denk dat ik heel goed contact heb met het bestuur en de mensen boven mij. Dus ik zal het denk ik op tijd wel horen hoe of wat en keihard werken, dat is natuurlijk de basis van alles”, besluit Alderweireld.