'Evolutie Debast erg positief'

'Daarom vind ik de evolutie van Zeno Debast erg positief'

13 mei om 09:10

RSC Anderlecht pakte dit weekend 3 punten tegen KRC Genk (2-1) met Zeno Debast als kapitein. René Vanderecyken zag die match en vond het spel van de Rode Duivel opvallen.

Vandereycken is te spreken over de ontwikkeling van Debast. 'Gattoni deed het defensief goed, maar is opbouwend minder goed. Daarom vind ik de evolutie van Zeno Debast erg positief. Vorige week deed hij het al goed tegen de snelle Amoura van Union, nu kende hij een sterke match tegen de grote Tolu. Dat zijn toch twee compleet verschillende types van spitsen', pende Vandereycken in Het Nieuwsblad.

De analist zag ook dat de Rode Duivel de rol van kapitein goed invulde. 'Als kapitein zorgde Debast ook voor een goeie organisatie. Ja, bij de tegengoal maakt hij misschien een inschattingfoutje op die afgeweken voorzet, maar dat is een ongelukkig moment', aldus Vandereycken.

Op dit moment staat Debast op het punt om naar Sporting te verhuizen. De zaakwaarnemers zijn onderweg naar Lissabon om de transfer volgens Portugese berichtgeving af te ronden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.