Tolu Arokodare over exit Wouter Vrancken bij KRC Genk

Waarom geen enkele speler iets over Vrancken postte? "Iets posten is een kant kiezen"

13 mei om 09:21

Ondanks velen het wel zagen aankomen, was het vertrek van Wouter Vrancken bij KRC Genk toch heel plots. De situatie heeft alleszins indruk nagelaten op de spelersgroep. Spits Tolu Arokodare wil echter geen kant in het verhaal kiezen en vooral positief blijven. 

Volgens Arokodare is het vooral een kwestie tussen het bestuur en Vrancken zelf. "Het gaat ons eigenlijk niet aan, maar het heeft uiteraard effect op je", zegt hij bij HLN. "Je probeert je met je eigen zaken te bemoeien. Ik probeer het ook niet te begrijpen. Ik wil het verhaal niet kennen of een kant kiezen. Mijn job is op het veld presteren."

Vaak wanneer een coach vertrekt verschijnen er heel wat dankwoorden online. Een opvallend gegeven is dat geen enkele speler iets op zijn social media postte. "Iets posten is een kant kiezen", zegt Tolu. "Daarmee zou je problemen zoeken. Je woorden kunnen bijvoorbeeld snel verkeerd opgevat worden en daar heeft niemand iets aan."

"Ik denk dat sommige spelers de trainer eerder persoonlijk iets hebben gestuurd", gaat de spits verder. "Dat is ook beter. Het is nooit fijn als dit gebeurt, maar het is wat het is. We moeten verder."

KRC Genk moet inderdaad verder. Na de 2-1 nederlaag tegen RSC Anderlecht ziet het Cercle Brugge over hen naar de vierde plaats springen. De vijfde plaats zou een barragematch tegen KAA Gent betekenen. De toekomstige club van... Wouter Vrancken. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.