Marc Degryse denkt dat Club Brugge blijft presteren na uitschakeling Europa

'Ik denk niet dat uitschakeling in Europa Club Brugge uit evenwicht haalt'

13 mei om 07:15
Laatste update: 13 mei om 07:44

RSC Anderlecht wist zaterdag de overwinning te behalen tegen KRC Genk (2-1). Toch twijfelt Degryse over het team van Brian Riemer in aanloop naar de wedstrijd tegen Club Brugge komend weekend.

De analist merkt op dat Anderlecht steeds meer afwezigen heeft, met een schorsing van Thomas Delaney en blessures van Jan Vertonghen en Thorgan Hazard. 'Dan blijf ik toch meer vertrouwen hebben in Club Brugge. Hoe vreemd het ook mag klinken, toch denk ik dat de uitschakeling tegen Fiorentina Club Brugge niet uit evenwicht zal halen', vertelde Degryse aan Het Laatste Nieuws.

Volgens de analist werkt het juist motiverend. 'Een topclub denkt dan eerder: 'We gaan niet twee keer de kaas van ons brood laten eten.' Club zal des te meer gebrand zijn op de titel', legde Degryse verder uit.

Degryse denkt dat Club Brugge snel over de teleurstelling van de uitschakeling tegen Fiorentina heen kan stappen. 'Uit ervaring weet ik dat een sportieve dreun — zoals een Europese uitschakeling — achtenveertig uur in het hoofd en in het lijf blijft. Club heeft een heel weekend gehad om Fiorentina achter zich te laten', aldus Degryse.

Club Brugge speelt eerst tegen Union SG. Die wedstrijd begint maandag om 20.30 uur en wordt gespeeld in het Jan Breydel-Stadion.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.