Extra Time over blessure Vertonghen bij Anderlecht: “Zag bezorgdheid op gezicht”

Extra Time over blessure Vertonghen bij Anderlecht: “Zag bezorgdheid op gezicht”

7 mei - 08:27
5

Jan Vertonghen, de kapitein van RSC Anderlecht, moest plots de strijd staken tijdens de Brusselse derby tussen Union SG en Anderlecht. Vertonghen wilde de rappe Mohamed Amoura gaan achtervolgen, maar voelde iets in zijn lies. Vooral de blik van Vertonghen beloofde niet veel goeds, bij Extra Time werd de blessure van Vertonghen besproken.

Filip Joos vroeg zich af of Vertonghen misschien aan zijn toekomst dacht bij het verlaten van het veld tijdens Union – Anderlecht. Peter Vandenbempt deelt dat gevoel met Joos. “Het leek alsof hij dacht: weet je wat, nog een EK en we houden ermee op. Maar dat is misschien maar een momentopname”, citeert Sporza Vandenbempt.

Wesley Sonck trapte vervolgens toch op de rem over de mogelijke blessure van Vertonghen bij Anderlecht. “Het was niet in volle sprint, dus ik denk dat het nog zal meevallen”, geeft Sonck aan. Franky Van der Elst reageert daar als volgt op. “Echt goed zag het er toch niet uit. Je zag de bezorgdheid op zijn gezicht”, aldus Van der Elst.

Joos herinnert de tafelgasten eraan dat het EK 2024 in Duitsland voor de deur staat. “Hij moet toch denken aan het EK? Dat is menselijk”, geeft Joos aan. Sonck blijft van mening dat Vertonghen het onder controle heeft. “Hij zal dat wel aanvoelen. Hij kent zijn lichaam door en door”, geeft Sonck aan.

Joos en Vandenbempt sluiten als volgt af over de kapitein van Anderlecht en de recordinternational van De Rode Duivels. “Ach, stoppen met EK-goud ... Dat is mooi, toch?”, deelt Joos. “Ik kan me voorstellen dat hij erg graag kampioen wilde worden met Anderlecht. Dat is al een poos geleden voor hem”, besluit Vandenbempt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.