'Lopetegui wijst Bayern München af en kiest voor Premier League'

'Lopetegui wijst Bayern München af en kiest voor Premier League'

6 mei - 13:44

Bayern München heeft weer een blauwtje gelopen in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Der Rekordmeister informeerde maandag nog bij Julen Lopetegui, maar de Spaanse oefenmeester geeft de voorkeur aan West Ham United, melden onder meer The Athletic en Fabrizio Romano.

Lopetegui vertrok een jaar geleden bij Wolverhampton Wanderers, waarna hij meerdere clubs uit Engeland, Spanje en Italië teleurstelde. Onlangs leek hij hard op weg naar AC Milan, maar na protesten van fans ging de stekker uit een deal. De ex-coach van Spanje, Real Madrid en Sevilla is nu wel zo goed als rond met West Ham United, waar hij na dit seizoen David Moyes zal opvolgen.

In Londen zal Lopetegui onder meer gaan samenwerken met Mohammed Kudus en Edson Álvarez. Andere blikvangers in de ploeg zijn Jarrod Bowen en Lucas Paquetá. Voor die laatstse is wel serieuze interesse van Manchester City. The Hammers staan momenteel negende in de Premier League.

Voor Bayern München is de keuze van Lopetegui een hard gelag. The Athletic weet dat Der Rekordmeister zelfs maandag nog een poging waagde voor de 57-jarige Spanjaard. Eerder bedankten Xabi Alonso, Julian Nagelsmann, Ralf Rangnick en Unai Emery al voor de eer. Verder sloot Zinedine Zidane bij voorbaat al een mogelijke samenwerking uit.

Erik ten Hag zou nog wel op het lijstje staan in de Allianz Arena. Ook de naam van Roger Schmidt is al gevallen.