Blessin spreekt met Moris: “Hij is mentaal zo stabiel, een goed gevoel”

Blessin spreekt met Moris: “Hij is mentaal zo stabiel, een goed gevoel”

23 april - 18:34 Laatste update: 24 april - 21:46
14

Anthony Moris staat, tot zijn eigen scha en schande, symbool voor het verval van Union Saint-Gilloise. De Brusselaars pakten nog geen enkel punt in de Champions' Play-Off, mede door enkele opzichtige fouten van hun doelman. Toch is Alexander Blessin niet van plan om in te grijpen.

Het Nieuwsblad is er min of meer zeker van dat Moris ook donderdagavond in doel zal staan, wanneer Union op bezoek gaat bij Royal Antwerp FC. De voorbije dagen werden vraagtekens geplaatst bij zijn positie, vooral vanwege een resem (halve) blunders, met de veelbesproken uittrap tegen Hugo Vetlesen als voorlopige dieptepunt.

Met Heinz Lindner beschikt Union over een ervaren tweede doelman, die het afgelopen winter in huis haalde. Het zou Blessin kunnen aanzetten tot een keeperswissel, maar daar wil de Duitser (nog?) niet aan beginnen. Moris is namelijk meer dan zomaar de sluitpost van Union. De Luxemburger is een leider in de kleedkamer, maakte de promotie naar de Jupiler Pro League mee en draagt ook gewoon de aanvoerdersband. Donderdag op de Bosuil zal dat zonder ongelukken opnieuw het geval zijn.

Update: Alexander Blessin heeft met Anthony Moris een gesprek gehad, dat laat de coach weten aan Het Nieuwsblad. “We hebben gesproken. Ik heb na de wedstrijd gezegd dat ik die goal van Club Brugge een geldig doelpunt vond, maar intussen heb ik gezien dat in Duitsland zoiets altijd wordt afgefloten, tja. Anthony Moris is mentaal zo stabiel. Ik heb een goed gevoel na ons gesprek.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.