OH Leuven boekt een verdiende zege tegen STVV, Kanaries konden geen vuist maken

20 april - 17:54 Laatste update: 17:56
4

OH Leuven heeft met 1-0 verdiend gewonnen van STVV in de Europe Play-Offs van de Jupiler Pro League. Het is de tweede zege op rij voor Leuven. Vooral STVV had erg veel moeite om gevaarlijk te worden tegen Leuven. De Kanaries wisten in de eerste helft geen schot te lossen tegen Leuven. De zege van Leuven is goed nieuws voor KV Mechelen en KAA Gent. Zij zien een concurrent morsen in de Europe Play-Offs.

STVV kwam op bezoek bij OH Leuven in de Europe Play-Offs van de Jupiler Pro League. Het waren De Kanaries die het balbezit opeisten in de beginfase. Het leverde maar weinige kansen op, het was vooral Leuven dat er af en toe gevaarlijk uit kon komen.

STVV had meer de bal, maar dit leverde geen doelgevaar op, in de eerste helft wist STVV geen schot te lossen op het doel van Leuven. Leuven kon een aantal keer gevaarlijk worden, maar het was Zion Suzuki die een aantal keer redding bracht voor STVV.

In de tweede helft wist Aboubakary Koita het eerste schot van STVV te lossen. Vervolgens was het hetzelfde liedje als de eerste helft. STVV had de bal, maar Leuven zorgde voor de dreiging.

Het bleef erg lang duren voordat de match tussen Leuven en STVV eindelijk loskwam. In de 83e minuut was het zover. Maziz zette Leuven op een verdiende voorsprong. Maziz wist slim te ontsnappen en wipte de bal over Suzuki heen.

In de slotfase moest STVV opzoek naar de gelijkmaker. Het lukte de ploeg van hoofdtrainer Thorsten Fink niet, waardoor Leuven opnieuw weet te stunten in de Europe Play-Offs van de Jupiler Pro League.