Club Brugge-fans tonen verstand in Thessaloniki: ‘Boodschap begrepen’

Club Brugge-fans tonen verstand in Thessaloniki: ‘Boodschap begrepen’

18 april - 17:14
6

Met de dreigende sfeer rond de confrontatie tussen Club Brugge en PAOK Saloniki, hebben de Brugse supporters zich tot nu toe keurig gedragen in Thessaloniki. Dat melt de reporter van Het Nieuwsblad die ter plaatse is. 1.200 meegereisde fans zich houden aan de oproep van Club Brugge om een laag profiel te houden.

Zonder enig teken van provocatie, zoals het dragen van blauw-zwarte kleuren of het zingen van supportersliedjes, lopen de fans door de stad. ‘Een wandeling in Thessaloniki leerde ons dat de Brugse achterban die boodschap begrepen heeft’, lezen we in de krant. ‘In de loop van de voormiddag en de vroege namiddag gebruikten de aanwezige Belgen, die genoten van de zon en de mooie omgeving, collectief hun verstand.’

Na de recente onrust tussen PAOK-hooligans en Club Brugge-supporters in Brugge, was de angst voor mogelijke vergeldingsacties in Thessaloniki reëel. Club Brugge had bij zowel de UEFA als PAOK de bezorgdheid geuit en benadrukte het belang van het vermijden van provocatie. 

De rustige atmosfeer in het stadscentrum geeft alvast aan dat de boodschap goed is ontvangen door de Brugse achterban. Hoewel de politie paraat staat voor mogelijke incidenten, lijkt het gedrag van de supporters tot nog toe veelbelovend voor een rustig verloop van de wedstrijd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.