Play-Offs blijven voor beroering zorgen: Een handicap voor de topclubs

Play-Offs blijven voor beroering zorgen: "Een handicap voor de topclubs"

18 april - 15:47 Laatste update: 16:12
49

Club Brugge kende een moeilijk seizoen en eindigde met een straatlengte achterstand op Union de reguliere competitie. Nu is na een goede start en de puntendeling echter weer een titelkandidaat. Toch blijft men bij Club Brugge tegenstander van die Play-Offs.

Club Brugge liet zich al meermaals negatief uit over die puntendeling én de Play-Offs. Dat is er de voorbije maanden ook niet op veranderd. Aftredend CEO Vincent Mannaert vindt het nog steeds overbodig in ons voetbal. "Ik zie nog altijd het nut niet", geeft hij aan bij Knack.

"Het systeem vergroot de kloof tussen grote en minder grote clubs. Die nemen ook meer financiële risico’s om toch eens aan de Champions’ Play-Offs te kunnen deelnemen. Zeker in een systeem waarin twaalf van de zestien clubs elk jaar aanspraak maken op een Europees ticket", geeft hij aan.

Handicap
De Play-Offs werden onder meer het leven ingeroepen om clubs te helpen in Europa. Maar Mannaert ziet het helemaal anders. "Sterker nog: ik vind de play-offs een handicap voor onze topclubs die Europees voetballen", geeft hij aan.

"In 2017 speelde Anderlecht de verlengingen in de kwartfinale van de Europa League. En wat deed de trainer? Die haalde zijn twee beste spelers, Hani en Praet, naar de kant, omdat ze fris moesten zijn voor de opeenvolging van play-offmatchen. Het is dus belangrijker om kampioen te worden dan Europees uit te blinken", merkte hij op.

En ook voor Club Brugge kan dat nog een stevige handicap gaan worden. Het speelde al meer dan 50 partijen dit seizoen, meer dan eender welke ploeg in Europa. Dat zorgde de voorbije weken al voor verschillende blessures, terwijl er de komende weken nog belangrijke partijen (waaronder mogelijk een halve finale van de Conference League) staat te wachten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.