Wedstrijd gestaakt in vrouwenvoetbal: De ref voelde zich bedreigd

Wedstrijd gestaakt in vrouwenvoetbal: "De ref voelde zich bedreigd"

21 april - 22:44
2

In het Belgisch profvoetbal krijgen refs heel wat naar hun hoofd geslingerd, maar ook in het amateurvoetbal loopt het weleens fout af. Zelfs in de lagere regionen van het vrouwenvoetbal, nadat een wedstrijd tussen RWDM en Mazenzele gestaakt werd.

In het thuisduel van RWDM kregen de bezoekers een strafschop na een lichte trekfout, waar de thuisfans maar moeilijk mee konden leven. Eén supporter ging zelfs helemaal over de schreef. "Toen RWDM aftrapte, schreeuwde een thuissupporter dat de scheidsrechter moest opletten als hij nog levend naar huis wilde", vertelt Mazenzele-trainer Kjell Baeyens bij Het Nieuwsblad.

Voor de scheidsrechter ook het signaal om de wedstrijd te staken. "De ref voelde zich bedreigd door het geschreeuw van die fan en besloot de wedstrijd te staken", gaat Baeyens verder. "Ik kan de angst van zo’n jonge ref wel begrijpen. Hij staat er ook wel alleen voor, hè", klinkt het.

Iets meer dan een maand geleden ontaardde een duel in ons land nog toen een scheidsrechter een klap te verduren kreeg van een speler in het duel tussen Nielse B en Heindonk. Het leverde de scheidsrechter in kwestie toen een hersenschudding op.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.