Joos ziet uitvallen Hazard niet als grote aderlating: Niet goed bezig bij Anderlecht

Joos ziet uitvallen Hazard niet als grote aderlating: "Niet goed bezig bij Anderlecht"

19 april - 10:00
19

Thorgan Hazard zien we dit jaar niet langer in het shirt van RSC Anderlecht. De middenvelder liep tegen Union SG een zware blessure op en is out voor de rest van het seizoen. Voor Filip Joos niet meteen een enorme aderlating.

In klassieke media bestempelde men Hazard meermaals als de kampioenenmaker van Anderlecht, maar volgens Joos ligt dat toch anders. "Hazard was nochtans niet goed bezig", zegt hij bij 90 Minutes. "Als je kijkt naar het aantal wedstrijden dat hij dit seizoen zijn niveau haalde, is dat te weinig. Er was de periode tussen februari en maart, die deed het beste beloven voor de play-offs. Daarin was het voorlopig echter niet goed", klinkt het.

Voor Joos hoeft de blessure van Hazard dan ook niet meteen te betekenen dat Anderlecht nu naast de titel zal grijpen. Hij ziet nog genoeg kwaliteit bij paars-wit. "Er heerst niet het gevoel dat de beste speler opeens niet meer meedoet. Op dit moment zijn er zeker 5 die ik minder graag zou missen bij Anderlecht", geeft de commentator aan.

Het is voorlopig nog onduidelijk wie Hazard de komende weken zal vervangen. Francis Amuzu is wel net terug uit blessure, terwijl ook Yari Verschaeren een mogelijke optie is om de leemte op te vullen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.