‘Brys zoekt Kameroens talent in Duitsland’

‘Brys start zoektocht naar Kameroens talent in Duitsland bij Eintracht Frankfurt’

17 april om 16:04

Na veel vijven en zessen heeft Marc Brys zijn contract bij de Kameroense voetbalbond kunnen ondertekenen. Ondanks een woelige aanstelling lijkt onze landgenoot vastberaden om aan de slag te gaan. Vanaf vrijdag gaat hij op zoek naar Kameroens talent. Eerste halte: Frankfurt.

Nu de aanstelling officieel afgerond is, kan Brys aan zijn takenpakket beginnen. In de eerste plaats bestaat dat erin om de grootste talenten warm te maken om het nationale elftal van Kameroen te verdedigen. Bij Eintracht Frankfurt heeft de Antwerpenaar drie jongens op het oog: Jean-Matteo Bahoya, Dina Ebimbe en Hugo Ekitike. Vooral die laatste twee lijken op papier aantrekkelijke opties.

De 23-jarige Ebimbe is een middenvelder die tot nu toe 21 keer in de basis startte in de Bundesliga. Daarin lukte hij al vier doelpunten. Hij is geboren in Frankrijk, maar beschikt dus over Kameroense wortels. Datzelfde geldt voor de twee jaar jongere Ekitike, al komt hij voorlopig nog minder in het stuk voor bij Frankfurt. De spits staat op twee basisplaatsen en zeven invalbeurten. Mogelijk komen daar vrijdag verse minuten bij, wanneer Frankfurt gastheer speelt voor FC Augsburg én bondscoach Brys.

De  Kameroense bond is op zoek naar enkele nieuwe krachten die het nationale elftal een ander élan kunnen geven. De afgelopen Afrika Cup viel namelijk vies tegen voor De Ontembare Leeuwen. In de achtste finales werden ze roemloos uitgeschakeld door Nigeria (2-0).