Straffe carrièreswitch voor Munaron naar ... Waalse N-VA-lijst

Straffe carrièreswitch voor Munaron: van doelman tot op ... Waalse N-VA-lijst

16 april om 23:32

Jacky Munaron heeft zijn carrière een opvallende nieuwe wending gegeven. De oud-doelman van onder meer RSC Anderlecht en de Rode Duivels gaat de politiek in. Dat is nog niet alles: hij doet dat als lijstduwer voor ... N-VA in Waals-Brabant.

N-VA kwam enkele weken geleden met een opzienbarende beslissing op de proppen. De partij van Bart De Wever zal bij de federale verkiezingen van 9 juni ook lijsten indienen in de vijf Waalse provincies. Daarvoor heeft het uiteraard Walen nodig die zich willen engageren. Munaron is er daar één van, schrijft RTLIn Waals-Brabant zal hij als vijfde en laatste staan op de N-VA-lijst, geleid door Drieu Godefridi.

Op die manier hoopt N-VA dus ook in Wallonië te scoren met haar politieke overtuigingen. Munaron, geboren in Namen, wil daar zijn steentje toe bijdragen. In voetbalkringen is hij vooral bekend als ex-keeper van Anderlecht, waar hij 293 keer onder de dwarsligger stond. Nadien kende Munaron nog korte passages bij Club Luik en Standard Luik. Daarnaast was hij acht keer Rode Duivel. Na zijn actieve loopbaan vervulde hij nog jaren de rol van keeperstrainer, onder meer bij Anderlecht en KAA Gent.