Cosgrave's stempel op Anderlecht: "High performance culture"

Nieuwkomer Cosgrave legt rol uit bij Anderlecht: "High performance culture"

16 april om 22:56

RSC Anderlecht heeft met David Cosgrave een rechterhand van Jesper Fredberg aan boord gehaald. De 46-jarige Ier wordt de nieuwe Performance Director, zo kondigde de recordkampioen dinsdag aan. Hij krijgt zelf de kans om die rol toe te lichten.

Voor een bestuurder is Cosgrave zeker nog niet oud, maar toch oogt zijn cv al bijzonder aantrekkelijk. Zo was hij twaalf jaar aan de slag in de Premier League, bij onder meer bij Tottenham Hotspur en Liverpool FC. Verder behaalde Cosgrave successen bij FC Kopenhagen (drie titels en drie bekers) en in de Amerikaanse Major League Soccer. 

Nu moet Cosgrave Anderlecht verder helpen uitbouwen. Hoe dat precies in zijn werk moet gaan, legt hij zelf uit. "Mijn taak zal er in bestaan om de hele staf bij te staan om zo een continu competitief voordeel te creëren voor de ploeg. Ik wil met mijn ervaring bijdragen aan de verdere uitbouw van de high performance culture die de club nu al kenmerkt", luidt het op de website van Anderlecht.

Na enkele donkere jaren klautert paars-wit dezer dagen weer recht. Sinds zondag staat het voor het eerst sinds zes jaar nog eens aan de leiding. Anderlecht droomt van een titel. Hoe dan ook zou de impact van Cosgrave zich pas vanaf volgend seizoen laten voelen. In eerste instantie wil hij wennen aan zijn nieuwe omgeving. "Ik kijk ernaar uit om iedereen bij deze prachtige club te leren kennen", besluit hij.