UEFA bestempelt PAOK-Club Brugge als

Na bedreigingen hooligans: UEFA noemt PAOK-Club Brugge "hoogrisicowedstrijd"

16 april om 16:54
Laatste update: 16 april om 17:02

UEFA neemt de bezorgdheden van Club Brugge serieus en bestempelt de wedstrijd PAOK Thessaloniki FC-Club Brugge in de Conference League als een “hoogrisicowedstrijd”. De drie partijen zaten dan ook al samen rond de tafel. Zo schrijft Het Nieuwsblad.

Club Brugge uitte haar ongerustheid aan UEFA, over de veiligheid van de Brugse delegatie en de ongeveer 1.000 naar Griekenland meegereisde supporters. Dit alles heeft te maken met de concrete bedreigen aan Club Brugge op sociale media. De PAOK-hooligans kondigden aan “wraak te zullen nemen” voor gebeurtenissen in Brugge. Daar kwam het tot een confrontatie tussen Griekse supporters en politie.

Dinsdag was er dus al een overlegmoment, op vraag van Club Brugge. PAOK en de Griekse ordediensten garandeerden dat zij er alles aan zullen doen om een veilig klimaat te creëren. Daarnaast zullen ook UEFA-vertegenwoordigers extra waakzaam zijn. Club Brugge riep ook al op aan haar achterban om zich ‘low profile’ op te stellen in Thessaloniki.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.