De filosofie van Kompany, daar schiet niks meer van over bij Anderlecht

"De filosofie van Kompany, daar schiet niks meer van over bij Anderlecht"

15 april - 12:00
30

Anderlecht staat voor het eerst in meer dan 2.000 dagen aan kop in de Jupiler Pro League. Marc Degryse zag tegen Union opnieuw een zakelijk, maar dodelijk efficiënt paars-wit.

"Anderlecht trekt de lijn van het hele seizoen gewoon door", aldus Degryse bij Het Laatste Nieuws. "Onverstoord. Efficiëntie boven alles. Anderlecht drijft puur op rendement. De momenten grijpen. Het is maximaal profiteren van de kansen die de tegenstander geeft. De filosofie van Vincent Kompany, daar schiet helemaal niks meer van over."

Degryse ziet de titelkoorts stilaan toenemen. "Anderlecht wil de titel en de manier waarop doet er niet toe. Op zich is het een wonder dat Anderlecht steeds weer wegkomt met voetbal dat op sommige momenten gewoon niet goed genoeg is. Ondanks alles trekken ze het telkens weer over de streep. Dat is enerzijds een kunst en anderzijds doet het de concurrenten wanhopen. Anderlecht zijn echte overlevers."

Anderlecht krijgt zaterdag opnieuw een lastige opdracht, want dan speelt het op KRC Genk. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.