Amoura werd niet op de juiste manier gebruikt door z'n ploegmaats

"Amoura werd niet op de juiste manier gebruikt door z'n ploegmaats"

15 april - 09:05
6

Zondag slaagde RSC Anderlecht erin met 2-1 te winnen van Union Saint-Gilloise. Paars-Wit neemt zo na slechts drie speeldagen in de Champions' Play-offs de leidersplaats over. Volgens voormalig bondscoach en analist René Vandereycken werd voooral Union-spits Mohamed Amoura niet op de juiste manier gebruikt door z'n ploegmakkers. 

Vandereycken is van mening dat Amoura geen goede wedstrijd speelde tegen Anderlecht, maar dat de schuld daarvoor niet enkel bij zichzelf lag. "Ik vind ook dat hij niet op de juiste manier werd gebruikt door zijn ploegmaats", aldus de analist bij Het Nieuwsblad. "Amoura is een jongen die je in zijn voeten moet aanspelen, dat gebeurde amper."

Volgens de voormalig bondscoach is het geen schande om af en toe eens een lange bal te spelen, maar daar kan Amoura weinig mee. "Ploegen als Club Brugge en KRC Genk doen dat ook. Maar dan gaan die ballen naar mannen als Hans Vanaken en Tolu Arokodare", zegt Vandereycken. "In het geval van Union moest die bal dus naar Nilsson en niet naar Amoura."

Vandereycken had Amoura en Nilsson eerder gewisseld van positie. "Doorgaans speelt Amoura links en Nilsson eerder rechts. Ik zou Amoura deze keer aan de rechterkant hebben geposteerd om zo vaker uit te komen tegenover Vertonghen", klinkt het. "Die is toch iets minder wendbaar dan Debast, wat Amoura met zijn snelheid een voordeel had kunnen opleveren."

Voor Union is het met 0 op 9 een dramatische start aan de Champions' Play-offs. Zondag nemen de Brusselaars het thuis op tegen Club Brugge. Union heeft nu 35 punten. Club volgt op slechts twee punten, met 33.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.