Anderlecht gaat vol voor de titel: Maar we mogen niet beginnen zweven

Anderlecht gaat vol voor de titel: "Maar we mogen niet beginnen zweven"

14 april - 23:40
23

Niet langer Union Saint-Gilloise, maar RSC Anderlecht leidt de dans in de Jupiler Pro League. De recordkampioen nam het stokje over van haar stadsgenoot na een zinderende partij: 2-1. Invaller Francis Amuzu zette het Lotto Park in lichterlaaie met de late winning goal.

Het is al van 2018 geleden dat Anderlecht nog eens van de eerste plek mocht proeven. Amuzu herinnert het zich nog goed. "Ik was er toen ook bij", vertelt hij aan Sporza. Daar houdt de vergelijking echter al meteen op. "Maar nu is het een totaal ander verhaal, een andere coach, en andere spelers. Dit keer gaan we proberen de titel te winnen, maar we mogen nu niet beginnen te zweven", beseft Amuzu.

Voor de pijlsnelle buitenspeler smaakte de avond extra zoet. Na maandenlang blessureleed heeft Brian Riemer hem in deze Champions' Play-Off tot joker gebombardeerd. Die rol heeft hij al ingevuld, maar aangezien Thorgan Hazard uitviel met een blessure, schuift Amuzu de komende weken mogelijk nog een plekje op in de hiërarchie. "Ik vind het heel spijtig voor Thorgan. Maar nu hij er niet is, kan ik zijn positie overnemen, en ik zal alles geven", belooft hij al plechtig.