Oostende wipt op voorlaatste speeldag weer over Seraing naar veilige plek

Oostende wipt op voorlaatste speeldag weer over Seraing naar veilige plek

14 april - 22:05
3

In Patro Eisden - KV Oostende konden beide ploegen een gouden zaak doen in het klassement. Enkel de bezoekers zijn daarin geslaagd. Dankzij een 2-3-zege duiken de kustbewoners de slotspeeldag in op een veilige stek.

Terwijl KVO nog in volle degradatiestrijd verkeert, droomt Patro nog steeds van promotie naar de Jupiler Pro League. Zondagavond kreeg het een uitgelezen kans om naar de gedeelde tweede plaats te springen, samen met FCV Dender. De jongens van (de geschorste) Stijn Stijnen hadden die boodschap ook goed begrepen. Simon Bammens zette de thuisploeg op voorsprong na achttien minuten.

KVO toonde echter veerkracht. Nog voor rust hadden De Kustboys de situatie helemaal omgedraaid met doelpunten van Thomas Basila en David Atanga. Wat volgde, was een zenuwachtige tweede helft. Patro probeerde de bakens nog te verzetten, maar een vijftal minuten voor tijd viel de beslissing. Maxime D'Arpino mocht aanleggen vanop de stip en faalde niet. De 2-3 van Stefan Sigurdarson kwam te laat om KVO nog in verlegenheid te brengen.

Daardoor doet Patro een slechte zaak in het promotieverhaal. In plaats van op te rukken naar de tweede plek blijven de Limburgers hangen op plaats zes. Op de slotspeeldag moeten ze eerder achterom kijken, want hun deelname aan de play-offs hangt nog lang niet vast. Onderaan boekte KVO dan weer een broodnodige driepunter. De kustbewoners zijn opnieuw over RFC Seraing gewipt, dat eerder op zondag ook gewonnen had. Als Oostende volgend weekend hetzelfde resultaat boekt als Seraing (of beter doet uiteraard), is het behoud verzekerd. KVO ontvangt SL16, terwijl Seraing gastheer speelt voor Deinze SK.