VP Rapport: Opnieuw sterke teamprestatie van Club Brugge, Nusa en Thiago op zoek naar vorm

VP Rapport: Opnieuw sterke teamprestatie van Club Brugge, Nusa en Thiago op zoek naar vorm

14 april - 16:00 Laatste update: 18:15
16

Club Brugge won zondag met 3-0 van Royal Antwerp FC. Blauw-Zwart speelde net zoals tegen PAOK collectief sterk. VoetbalPrimeur.be deelt ook de individuele punten uit.

Nodin Jackers – 6,5
De vervanger van de geblesseerde Mignolet kende net zoals tegen PAOK een rustige avond. Antwerp schoot voor de rust geen enkele keer tussen de palen. Was ook na de rust vooral toeschouwer.

Bjorn Meijer – 6,5
De Nederlander keerde terug in de basis. Speelde een degelijke wedstrijd. Gaf de voorzet voor de 2-0 van Michał Skóraś.

Joel Ordóñez – 7
Op weinig of geen foutjes te betrappen. Hield samen met de andere verdedigers van Club Brugge de aanvallers van Antwerp goed af.

Brandon Mechele – 7,5
De centrale verdediger is aan een erg sterk periode bezig. Donderdag kon Samatta niet gevaarlijk worden. Op zondag kwamen de aanvallers van Antwerp er niet door. Indien Mechele nog droomt van het EK helpen zijn huidige prestaties hem om in beeld te blijven bij Domeniko Tedesco.

Maxim De Cuyper – 6,5
Tegen PAOK stond De Cuyper nog op links. Nu moest hij weer postvatten aan de rechterkant. Dat is zonde, want daardoor komt hij offensief net iets minder uit de verf. Dat komt omdat zijn voorzetten met rechts net wat minder zijn dan met zijn linker. Op slag van rust mocht hij aanleggen met links. Vijf seconden na zijn vrije trap stond het 1-0 voor Club Brugge.

Raphael Onyedika – 7
Sinds het moment dat Club Brugge Ardon Jashari aantrok, vond Onyedika zijn beste vorm terug. De verdedigende middenvelder was opnieuw trefzeker. Flirtte na rust wel twee keer met rood. Is door een gele kaart geschorst tegen Union.

Hugo Vetlesen – 6,5
Speelde een onopvallende partij, maar dat hoeft niet altijd erg te zijn.

Hans Vanaken – 7
Was net zoals tegen PAOK opnieuw de baas van het middenveld. De vraag of Club Brugge beter is met of zonder Vanaken mag/hoeft eigenlijk niet gesteld worden.

Michał Skóraś – 7
Hij heeft er een tijdje op moeten wachten, maar tegen Antwerp wist Skoras voor de eerste keer te scoren in de Jupiler Pro League. Dat deed hem duidelijk deugd, zijn doelpunt was de beloning voor een goede wedstrijd.

Igor Thiago – 5,5
Aan inzet geen gebrek bij Thiago, maar voetballend kwam hij er wederom niet door. Legde zelf veel gewicht in de schaal, maar kon opnieuw zelf amper gevaarlijk zijn. Blijft op zoek naar een bevrijdend doelpunt. Thiago pakte ook opnieuw een overbodige gele kaart.

Antonio Nusa – 5,5
De jonge Noor had er zin in tegen Antwerp, maar de benen voerde niet altijd evengoed uit wat het hoofd voor ogen had. Liep zichzelf regelmatig vast. Acties mislukten en gevaarlijk werd hij niet.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.