Update over Olsson (ex-Anderlecht): “Volledig herstel blijft wel onzeker”

Update over Olsson (ex-Anderlecht): “Volledig herstel blijft wel onzeker”

14 april - 15:18

Kristoffer Olsson, de Zweedse voetballer kan weer praten en bewegen, laat FC Midtjylland weten via de officiële kanalen. De voormalige speler van RSC Anderlecht werd eind februari getroffen door bloedpropjes in zijn hersenen en verloor hierdoor tijdelijk zijn spraak en motoriek vermogen.

De artsen van Olsson zijn positief over de stappen die Olsson zet op fysiek gebied. Er wordt wel aangegeven dat Olsson op cognitief gebied nog veel werk te verzetten heeft. “Zijn fysieke vooruitgang is aanzienlijk en hij traint nu met lopen en is in staat om zelfstandig te eten. De prognose voor zijn volledige herstel blijft wel onzeker”, geeft Midtjylland aan.

Olsson is afkomstig uit de jeugd van Arsenal. De centrale middenvelder ging in 2015 naar Midtjylland en na drie seizoenen maakte Olsson de overstap naar het Zweedse AIK. Olsson bleef een jaar in Zweden en trok toen naar het Russische Krasnodar. Anderlecht nam Olsson in de zomer van 2021 over van Krasnodar. In 2022 keerde Olsson eerst op huurbasis en daarna definitief terug naar Midtjylland.