Bormans (Union) over zaak Burgess: “Beschuldigd door één journalist”

Bormans (Union) over zaak Burgess: “Beschuldigd door één journalist”

13 april - 10:55
19

Union-CEO Philippe Bormans heeft in Sudpresse gereageerd op de tumultueuze gebeurtenissen rond de zaak-Burgess en de daaropvolgende mediastorm waarin hij belandde. 

Hij benadrukt vooral dat hij onterecht beschuldigd werd van beïnvloeding door een journalist, die hem nooit heeft gecontacteerd. “Ik ben beschuldigd van beïnvloeding door één persoon, één journalist”, klinkt het, geciteerd door Het Laatste Nieuws. “Ik weet niet waarom of voor welk motief, want hij heeft me nooit gecontacteerd.”

Bormans onthulde dat hij zaterdag meerdere tegenstrijdige versies ontving over de status van Burgess, waaronder een mail van de bondsprocureur en informatie uit het E-Kickoff-systeem, wat hem dwong tot actie om de waarheid te achterhalen.

“Ik kreeg drie versies: een mail van de bondsprocureur, het bondsreglement en het E-Kickoff-systeem waar Burgess in het rood stond aangeduid”, aldus Bormans. Volgens Bormans is het normaal dat hij trachtte te achterhalen hoe het nu precies zat. “Ik heb Piet Vandendriessche gevraagd om me spoedig te contacteren omdat ik wilde weten tot wie ik me moest wenden.” 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.