Lammens nam afscheid van Club Brugge: Blijven was echt te riskant

Lammens nam afscheid van Club Brugge: "Blijven was echt te riskant"

12 april - 12:00
7

Senne Lammens speelt zondag een speciale wedstrijd. Hij trekt met Antwerp naar zijn ex-ploeg Club Brugge. Zijn vader Eddy Lammens kijkt er alvast naar uit.

Lammens ging vorig jaar transfervrij weg bij Club Brugge. "Kijk, Senne is daar altijd content geweest", aldus vader Eddy bij Gazet Van Antwerpen. "Ze boden hem vorig seizoen ook een nieuw contract aan. Maar dat zagen wij niet echt zitten, omdat het duidelijk was dat hij niet in de ploeg zou komen zolang Mignolet er speelt. En een goed voorstel met een uitleenbeurt om elders ervaring op te doen kwam er ook niet, dus ja. Spijtig, maar het was beter om te vertrekken."

Lammens vertrok uiteindelijk door de achterpoort. "Ja, de onderhandelingen waren ook wat geëscaleerd. Vincent Mannaert is niet de makkelijkste om mee te onderhandelen. Maar blijven was echt te riskant. Voor ons was het simpel. De kans dat Butez bij Antwerp zou vertrekken was groter dan dat Mignolet op zijn leeftijd Club zou verlaten. Bovendien laat Mignolet niks liggen, zelfs in de beker speelt hij. Momenteel is hij geblesseerd, maar daar kan je niet op rekenen."

Butez vertrok uiteindelijk ook niet, maar de kans is reëel dat daar komende zomer verandering in komt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.