'Blijft pijnlijk dat Union bewust gebruik maakt van lekkende procedure'

'Blijft pijnlijk dat Union bewust gebruik maakt van lekkende procedure'

12 april - 08:50 Laatste update: 08:55
101

Christian Burgess mag spelen tegen RSC Anderlecht. Peter Vandenbempt is echter nog niet klaar met de zaak en beweert dat het gaat om handigheid van Union SG.

Vandenbempt betreurt de beslissing. 'Dus spelen maar zondag, al blijft het pijnlijk dat een club haar slag thuishaalt door bewust handig gebruik te maken van de lekkende procedure', schrijft Vandenbempt in Het Nieuwsblad.

De analist betwijfelt of Union even standvastig zou zijn als het niet tegen Anderlecht zou spelen. 'Stel dat door een beroep van de bondsprocureur Burgess op zondagmiddag wél zou kunnen spelen tegen Anderlecht en pas een week later geschorst zou zijn tegen pakweg Cercle Brugge. En Union krijgt op zaterdagmiddag alvast een mail van de bereidwillige procureur waarin staat dat er beroep zal worden aangetekend. Denkt u dat Union met dezelfde stelligheid zou wijzen op het ontbreken van juridische waarde van die mail en Burgess níét zou opstellen?', vroeg Vandenbempt zich af.

Vandenbempt gaat nog even door. 'Of zou de club ervan uitgaan dat, mocht de bondsprocureur uiteindelijk niet in beroep gaan, ze bij een eventuele zitting voor de Disciplinaire Raad altíjd gelijk zou krijgen omdat ze misleid is door die mail en te goeder trouw heeft gehandeld?', aldus de analist.

De match tussen RSC Anderlecht en Union SG in de Jupiler Pro League Champions' Play-Offs vindt plaats op zondag om 18:30 uur.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.