'Premier League-clubs grijpen in, nieuwe financiële regelgeving op komst'

'Premier League-clubs grijpen in, nieuwe financiële regelgeving op komst'

11 april - 18:00

De Premier League-clubs hebben unaniem ingestemd met de invoering van een nieuwe financiële regelgeving. Dat meldt The Athletic donderdagmiddag. Vanaf komend seizoen treedt een systeem in werking dat gelijkenissen toont met het zogenaamde squad cost control, dat in 2022 werd ingevoerd door de UEFA. 

Op dit moment mogen Premier League-clubs in een tijdsbestek van drie seizoenen maximaal 105 miljoen pond (omgerekend 120 miljoen euro) verlies draaien. Als ze boven dat bedrag eindigen, lonkt een behoorlijke straf. Dergelijke straffen werden dit seizoen al uitgedeeld aan Everton en Nottingham Forest. Zij kregen punten in mindering. 

De Premier League zal op de achtergrond de nieuwe regels, waarbij clubs een bepaald percentage van hun begroting aan salarissen voor trainers en spelers, transfersommen en commissies voor zaakwaarnemers mogen uitgeven, vanaf komende zomer gaan implementeren. 

In maart van dit jaar liet de Premier League al weten dat met dit idee clubs meer zekerheid hebben over hun financiële mogelijkheden, en ook beperkingen. Een optie die besproken wordt is dat clubs zeventig procent van de begroting uit mogen geven aan salaris- en transferkosten. Als dat wordt overtreden, volgt een sanctie.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.