In de zestien is Janssen aartsgevaarlijk, alleen komt hij er niet meer

"In de zestien is Janssen aartsgevaarlijk, alleen komt hij er niet meer"

11 april - 12:29
3

Slaat de motor van Vincent Janssen nog aan bij Antwerp? Patrick Goots ziet dat de Nederlander minder trefzeker is dan vorig seizoen, maar legt de schuld elders.

Goots wikt en weegt de spitsen uit de Jupiler Pro League en zet Janssen nog altijd bovenaan. "Technisch is Vincent Janssen de beste van alle spitsen", benadrukt Goots bij HUMO. "In de zestien meter is hij aartsgevaarlijk. Alleen komt hij daar niet meer. Noodgedwongen misschien, door het vertrek van Arthur Vermeeren en de blessure van Mandela Keita. Maar dan nog zou hij op de tien moeten spelen, als tweede spits. Nu speelt hij zelfs vaak als een zes."

Janssen heeft daarom nog tien competitiedoelpunten op de teller staan. "Zó hard werkt hij voor de ploeg dat hij de ballen zelfs tussen de verdedigers komt ophalen. Dan kom je kracht tekort voorin. Dat is jammer: tegen Anderlecht was hij tot de uitsluiting van Owen Wijndal de beste man op het veld."

Antwerp staat nu zelfs zesde en laatste in deze Play-Offs. Zondagmiddag wacht een clash met Club Brugge.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.