Burgemeester voor Club Brugge – PAOK: “Risico hoger dan in Belgisch kampioenschap”

Burgemeester voor Club Brugge – PAOK: “Risico hoger dan in Belgisch kampioenschap”

11 april - 11:33 Laatste update: 11:49
4

Dirk De Fauw, de Brugse burgemeester, vertelt over de “risicowedstrijd” tussen Club Brugge en PAOK Saloniki in de kwartfinale van de Conference League. Door de beruchte reputatie van de Griekse aanhang werd de match bestempeld als risicomatch. De Fauw geeft aan welke maatregelen er getroffen zijn.

Er zijn meerdere maatregelen in het Jan Breydelstadion getroffen voor de match tussen Club Brugge en PAOK. Ook buiten het stadion zijn er maatregelen getroffen om alles in goede banen te leiden vertelt de burgemeester van Brugge.

Er is een combiregeling georganiseerd waarmee de supporters van het centrum naar het stadion worden gebracht. “Wij hopen dat de supporters die regeling respecteren en niet op eigen houtje naar Jan Breydel trekken, anders kunnen er toch confrontaties ontstaan”, citeert Sporza De Fauw.

Naast de combiregeling zijn er ook nog meer maatregelen getroffen voor Club Brugge – PAOK. “Er zal ook politie te paard zijn, een drone om alles in de gaten te houden, het waterkanon is aanwezig bij het geval van rellen en we worden ook bijgestaan door politiekorpsen buiten de zone Brugge”, deelt De Fauw.

De Fauw heeft alle vertrouwen in de Brugse politie. “We zijn alvast goed voorbereid om alles veilig te laten verlopen. Dit is toch een risicowedstrijd die iets hoger ingeschat wordt dan de risicowedstrijden in het Belgische kampioenschap. Maar ik heb alle vertrouwen in onze politiediensten”, besluit De Fauw.