Vandenbempt over Burgess en Anderlecht-Union: “Niet compleet eerlijk”

Vandenbempt over Burgess en Anderlecht-Union: “Niet compleet eerlijk”

9 april - 11:33
42

De recente gebeurtenissen rond de schorsing van Christian Burgess bij Union Saint-Gilloise hebben voor heel wat ophef gezorgd, vooral nadat het bondsparket beroep aantekende tegen de oorspronkelijke beslissing. "Burgessgate", was hét onderwerp in Extra Time.

"Wat mij stoorde, is wat er nadien gebeurde". Peter Vandenbempt benadrukte vooral zijn zorg over wat er na de initiële beslissing gebeurde, waarbij hij kritiek uitte op de communicatie tussen Union en het bondsparket. 

Volgens Vandenbempt heeft Union Saint-Gilloise de situatie zo geprobeerd te manipuleren dat Burgess voor de topper beschikbaar is. "Union heeft vooral gewild dat hij geschorst was tegen Cercle, zodat hij kan spelen tegen Anderlecht”, gelooft Vandenbempt. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

"In principe heeft het bondsparket tijd tot zondagmiddag 12 uur om dat beroep schriftelijk over te dragen aan de griffie van de voetbalbond”, klinkt het bij Vandenbempt. “Maar dan zou Union maar anderhalf uur voor de match geweten hebben dat hij mocht meespelen … Niet compleet eerlijk.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.