'Doorbraak in trainerszoektocht: Liverpool persoonlijk akkoord met topkandidaat'

'Doorbraak in trainerszoektocht: Liverpool persoonlijk akkoord met topkandidaat'

9 april - 10:59

Liverpool heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Sporting CP-trainer Ruben Amorim. Volgens Sky Sport Deutschland kan de Portugees een contract tot 2027 tekenen in Engeland.

Amorim wil zelf graag naar Liverpool en de Engelsen zien in hem een ideale kandidaat, maar de onderhandelingen met Sporting lopen nog. De deal tussen de clubs is nog niet beklonken, maar persoonlijk zijn Amorim en Liverpool dus akkoord. De Portugees kan de opvolger van de vertrekkende Jurgen Klopp worden en een contract voor drie jaar tekenen. De afkoopsom in het contract van Amorim bij Sporting zou rond de tien miljoen euro liggen.

Initieel was niet Amorim, maar Xabi Alonso de droomkandidaat bij Liverpool. De oud-speler van de club moest Klopp gaan vervangen, maar de Spanjaard besloot bij Bayer Leverkusen te blijven. Ook Bayern München is hard op zoek naar een trainer en probeerde het bij Alonso. Amorim stond ook in Duitsland op het lijstje, maar der Rekordmeister pakte niet door. Zelfs Chelsea zou nog hebben geïnformeerd naar de 39-jarige Portugees.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.