Vermeeren en Witsel zitten zonder Depay: Atlético-aanvaller opnieuw geblesseerd

Vermeeren en Witsel zitten zonder Depay: Atlético-aanvaller opnieuw geblesseerd

8 april - 21:30

Memphis Depay reist woensdag niet mee met Atlético Madrid naar Borussia Dortmund. De Nederlandse spits heeft een spierblessure opgelopen en zal er drie tot vier weken niet bij zijn voor de club van Axel Witsel en Arthur Vermeeren.

Vanuit de club is niet gemeld hoe lang Memphis er ongeveer uit zal liggen, maar krant MARCA weet uit info dat hij er ongeveer een maand uit zal liggen. Maandagochtend zou deze conclusie zijn gekomen uit verschillende tests. Voor Memphis is het zijn vierde spierblessure van dit seizoen. Een voordeel voor Ronald Koeman is dat het EK van komende zomer dus niet in gevaar zal komen.

Toch is voor Atlético de klap rond de afwezigheid van Memphis hard. De Spaanse ploeg van trainer Diego Simeone speelt de komende weken een aantal belangrijke wedstrijden. Zo is Memphis niet fit voor beide kwartfinales van de Champions League tegen Borussia Dortmund. Ook de wedstrijd tegen Girona moet de Nederlander missen. De stuntploeg staat derde in LaLiga met zeven punten meer dan de nummer vier Atlético.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.