Gent neemt 'wraak' Westerlo en boekt simpele zege

7 april - 21:13 Laatste update: 21:23
16

In de Europe Play-Offs heeft KAA Gent opnieuw drie punten gepakt. Zondag was het met 0-3 te sterk voor KVC Westerlo

Gent had nog een eitje te pellen met Westerlo na de salonremise tegen KRC Genk. In 't Kuipje kenden de Buffalo's weinig problemen met Westerlo.

Nog voor de rust was de partij al gespeeld. Op twee minuten tijd maakte Gent het verschil. Eerst scoorde Gandelman de 0-1, meteen daarna was Tissoudali aan het feest.

Voor Westerlo werden de problemen na 36 minuten nog wat groter toen Haidara rood pakte. Met een man minder kon de thuisploeg geen vuist meer maken.

In de 67e minuut leek Gent een penalty te krijgen, maar na een tussenkomst van de VAR ging de bal toch niet op de stip. Bij die fase kreeg bankzitter Gillekens rood.

Helemaal in het slot van de partij maakte Tissoudali nog zijn tweede van de avond. Hierdoor kreeg de zege van Gent nog wat meer glans. In de Europe Play-Offs hebben de Buffalo's op de zevende plaats een voorsprong van vier punten op nummer acht, STVV.