Tottenham blijft jagen op Champions League-ticket, nieuwe tik voor Chelsea

7 april - 21:07

Tottenham Hotspur heeft zondagavand met 3-1 gewonnen van Nottingham Forest. Chelsea had dan weer minder succes. Het kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Tottenham Hotspurs - Nottingham Forest
Bij Tottenham had Van de Ven een basisplaats. De Nederlandse verdediger raakte onlangs geblesseerd, maar is weer terug. Het begin van de thuisclub was goed. Al na vijftien minuten spelen stond het 1-0. Forest-verdediger Murillo maakte een eigen goal. Na een klein halfuur spelen kwam Forest langszij. Spits Chris Wood vond het net.

Na rust nam Spurs weer de touwtjes in handen. Niemand minder dan Van de Ven nam de nieuwe voorsprong voor zijn rekening. De linkspoot schoot schitterend raak, tot grote vreugde in het stadion. Toen Pedro Porro niet lang daarna ook de 3-1 maakte, was het over en uit. Door de zege komt Spurs op zestig punten, evenveel als Aston Villa, dat één wedstrijd meer heeft gespeeld.

Sheffield United - Chelsea
Dat Chelsea afgelopen donderdag heel erg diep heeft moeten gaan tegen Manchester United (4-3), was uit bij Sheffield te zien. The Blues kwamen via Thiago Silva nog wel op voorsprong, maar hadden het knap lastig met The Blades, die via Jayden Bogle nog voor rust op 1-1 kwamen.

Toen Madueke na rust de 1-2 maakte, leek Chelsea te gaan winnen. Niets was minder waar, want Sheffield sleepte in de blessuretijd alsnog een punt uit het vuur: 2-2.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.