KAS Eupen en KV Kortrijk verdelen de punten in belangrijke kelderkraker

7 april - 17:55
2

KAS Eupen en KV Kortrijk hebben in de Relegation Play-Offs met 1-1 gelijkgespeeld. Het leek er lange tijd op dat De Kerels een belangrijke zege gingen boeken, maar De Panda's wisten de stand gelijk te trekken. Bij Kortrijk wist Isaac Davies te scoren, voor Eupen maakte Regan Charles-Cook de gelijkmaker.

Eupen en Kortrijk begonnen aan de belangrijke match in de Relegation Play-Offs. Beide ploegen ontlopen elkaar nauwelijks en het was te merken dat er veel op het spel stond. De wedstrijd begon erg rustig, maar leverde nauwelijks kansen op.

Na 45 minuten spelen was er maar heel weinig gevaar gesticht tussen de beide ploegen. Er waren nauwelijks kansen te noteren tussen Eupen en Kortrijk. Vlak voor rust wist Eupen nog gevaarlijk te zijn via een vrije trap. Het was duidelijk te merken dat beide ploegen erg voorzichtig waren.

In de tweede helft wist Kortrijk vroeg op voorsprong te komen tegen Eupen. De Panda’s dachten de bal weg te werken, maar Kangwa wist de bal toch nog richting het doel van Eupen te trappen. Davies wist hier alert op te reageren en zorgde ervoor dat Kortrijk de leiding nam.

Het doelpunt zorgde ervoor dat Eupen beter in de wedstrijd kwam. In de 79e minuut was Avenatti dicht bij de tweede treffer van Kortrijk, maar zijn kopbal ging maar net naast. Een minuut later was het Eupen dat plotseling toe wist te slaan.

In de 80e minuut ontving invaller Charles-Cook de bal op de rand van de 16 van Kortrijk. Charles-Cook wist de bal op fraaie wijze binnen te krullen. De invaller bracht Eupen weer op gelijke hoogte met Kortrijk.

In de slotfase konden Eupen en Kortrijk geen doelpunt meer forceren. Hierdoor werden de punten verdeeld in de Relegation Play-Offs en hoeft Sporting Charleroi zich minder zorgen te maken over het verschil met de achtervolgers. Charleroi heeft 5 punten meer dan Eupen.