Van Bommel na nederlaag tegen KRC Genk: Niet in staat een goal te maken

Van Bommel na nederlaag tegen KRC Genk: "Niet in staat een goal te maken"

7 april - 11:30 Laatste update: 11:42
5

Het gevreesde scenario voor Royal Antwerp FC is werkelijkheid geworden. The Great Old pakte tegen RSC Anderlecht en KRC Genk 0 op 6 in de Champions' Play-offs en lijkt een kruis te kunnen maken over de eerste twee plekken. De 0-1 nederlaag tegen Genk zindert na bij coach Mark van Bommel.

Van een groot kwaliteitsverschil was er volgens Antwerp-coach van Bommel geen sprake. "Beide ploegen kwamen niet in hun spel. Het ging op en neer, zonder dat er grote kansen werden gecreëerd", citeert Het Nieuwsblad de T1. "De goal van El Hadj gooit de wedsttrijd wel wat om. Hoe ik het zag, vielen de tweede ballen, de tweede duels, en de omschakeling bij Genk in de voeten, en daar zijn ze vaardig mee. Wij waren niet in staat om een goal te maken."

De eerste twee plekken worden bijna onhaalbaar voor Royal Antwerp FC, dat beseft ook van Bommel. "Of we een flinke tik hebben gekregen? Je zegt het alsof je het leuk vindt", klonk van Bommel ietwat geïrriteerd. "Twee matchen gespeeld, nul punten. Dat is niet goed, hé. Maar er zijn nog acht wedstrijden."

Volgens de T1 is het nog niet aan de orde om de focus helemaal op de bekerfinale te leggen. "We gaan niet zomaar vijf wedstrijden weggooien. Dat zou nergens op slaan", zegt van Bommel. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.