Vlap reageert op pijnlijke reeks: 'Dan kun je de goal beter aan mij geven, toch?'

Vlap reageert op pijnlijke reeks: 'Dan kun je de goal beter aan mij geven, toch?'

7 april - 15:00

Michel Vlap dacht zaterdagavond zijn eerste doelpunt in twintig wedstrijden te maken. Echter werd er geconcludeerd dat het schot van de ex-speler van RSC Anderlecht niet op doel was gegaan zonder de aanraking van Fortuna Sittard-verdediger Sadik Fofona. Zodoende kwam de treffer niet op de naam van Vlap te staan.

Vorig seizoen had Vlap al een reeks van 29 competitiewedstrijden zonder doelpunt. Met een doelpunt in de eerste speelronde van het huidige seizoen leek de aanvallende middenvelder er een doelpuntrijk seizoen van te maken, maar inmiddels zit hij alweer twintig opeenvolgende competitieduels zonder treffer. "Wat moet ik erover zeggen", grinnikt Vlap in gesprek met ESPN. "Ik heb alweer geconstateerd dat de bal naast ging. Maar als ik niet schiet, gaat de bal er sowieso niet in."

Vlap scoorde voor het laatst op 30 september, in het thuisduel met sc Heerenveen. Hij doet nog een poging om het doelpunt op zijn naam te krijgen. "'Ik weet ook echt dat Fofana er niet blij mee is, dan kun je de goal beter aan mij geven toch?", aldus Vlap. "Ik vind het in ieder geval lastig om te zien hoe de bal anders was gegaan. Op de paal, langs de paal, binnenkant paal. Maar de bal gaat erin, dus het is een goal. We hebben met 2-0 gewonnen, mooi man."

Met FC Twente is Vlap hard op weg naar Champions League-voetbal. De Tukkers staan op dit moment op de derde plaats, die recht geeft op een ticket voor de derde voorronde van de Champions League. De voorsprong op achtervolger AZ bedraagt acht punten met nog vijf wedstrijden te gaan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.