Met Ejuke heeft Antwerp zijn eigen Okocha: Ik wil genieten op het veld

Met Ejuke heeft Antwerp zijn eigen Okocha: "Ik wil genieten op het veld"

6 april - 10:54
3

Wie magie wil zien bij Royal Antwerp FC, kijkt dezer dagen in de eerste plaats naar Chidera Ejuke. De buitenspeler slingert zich wekelijks langs tegenstanders en verhoogt de spektakelwaarde bij zijn ploeg zo aanzienlijk. De vergelijking met idool Jay-Jay Okocha doet hem breed glimlachen.

In een interview bij Het Nieuwsblad krijgt Ejuke de vergelijking met zijn legendarische landgenoot te horen. Die was weinig verrassend één van zijn grote voorbeelden als tiener, samen met Ronaldinho. "Als Okocha aan de bal kwam, wist je dat hij iets speciaals ging doen", verklaart Ejuke die jeugdliefde. Zelf beschikt de Nigeriaan ook over een arsenaal aan onnavolgbare schijnbewegingen.

Toch hamert Ejuke erop dat hij met zijn dribbels ook efficiëntie nastreeft. "Het is niet zo dat ik zomaar dribbel om te dribbelen, of om per se iemand belachelijk te maken. Ik wil uiteraard genieten op het veld - de coach zegt me ook dat ik dat moet doen - maar met mijn dribbels wil ik vooral ruimte en kansen creëren, voor mezelf of voor een ploegmaat", legt hij uit. Dat lukt bijzonder aardig. Mede dankzij een doelpunt en twee assists werd Ejuke bijvoorbeeld verkozen tot man van de maand maart op de Bosuil.

Uiteraard liggen zijn kwaliteiten voornamelijk in het laatste derde van het veld, maar wat opvalt is dat Ejuke bij balverlies ook vaak snel terugkeert om zijn foutje recht te zetten. "Honderd procent correct! De coach geeft me daar advies over en ik moet zeggen: ik vind het nu zelfs leuk om mee te verdedigen", klinkt hij gelukkig. De kunst van het verdedigen, daar kan hij eveneens van genieten. "Iemand een bal ontfutselen geeft jezelf ook een boost. Je krijgt er een gevoel van superioriteit van tegenover je tegenstander."

De toekomst
Ejuke heeft het duidelijk naar zijn zin in Antwerpen. Mogelijk wordt zijn verblijf in de koekenstad ook verlengd. Momenteel ligt hij nog onder contract bij CSKA Moskou, maar door de speciale regelgeving rond voetballers uit Rusland hoefde Antwerp niet diep in de buidel te tasten om hem een jaartje over te nemen. In de zomer loopt zijn overeenkomst in Moskou af.

Tekent Ejuke dan definitief op de Bosuil? "Bij Antwerp blijven is zeker een van de opties, ik zeg niet bij voorbaat neen. Maar om eerlijk te zijn: ik ben daar totaal niet mee bezig." De uitkomst van de Play-Offs zouden wel eens doorslaggevend kunnen zijn, zowel op clubvlak als persoonlijk. Wie weet welke clubs aan zijn mouw komen trekken als Ejuke ook de komende weken tegenstanders blijft voorbijflitsen.